Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGüncel KonularGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
»  Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN

» Bir Sarkisin Sen
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» MerHaba MerHaba :)
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan Mutfağı
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan Cocuklar
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip Var
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Benim Hayatım
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Istatistikler
Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke

Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Similar topics
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

www.ay-maral-can.yetkin-forum.com

Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın
En bakılan konular
Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
Türkmenistan (3) - Türkmen İsimleri
Sinezenler..Sözleri
Bir Sarkisin Sen
Azərbaycan dili → Bəzi sait səslərin tələffüzü
Radyo icin Tema Resimleri Resimler Resim
MerHaba MerHaba :)
ŞİİR DİNLETİSİ SUNU METNİ
Çok Güzel Kalp Resimler,i Güller ve Kalpler,
Azerbaycan Bayragi

 

 Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:42 pm

PARÇA DÖŞEME PİLAV

Koyun eti - 221 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 50 gr, kişmiş - 30 gr, kayısı kurusu - 25 gr, kestane - 50 gr, safran - 0,1 gr, kimyon - 0,1 gr, baş soğan - 20 gr, tarçın - 0,1 gr, biber - 0,1 gr, tuz.

Koyun eti bütöv tike şeklinde kavrulur ve kemikten ayrılır. Yağda kızartılmış soğan, meyva, temizlenmiş kestane, kimyon ve et suyu eklenerek hazır duruma getirilir. Pişirilmiş pirinç tabağa tepecik şeklinde dökülür. Üzerine koyun eti, meyva, kestane ve kazmak koyulur. Üzerine yağ dökülür ve tarçınla süslenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:43 pm

DEREOTULU PİLAV

Pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 50 gr, yumurta - 2 adet, süt - 30 gr, dereotu - 60 gr, safran - 0,1 gr, tuz.

Pirinçten adi şekilde pilav hazırlanır. Buharlaştıkta ince doğranmış dereotu ile karıştırılır. Yumurtanı sütle çırpıp omlet pişirilir, baklava şeklinde doğranır. Pilav tabağa koyulur ve omlet parçaları ile süslenir. Üzerine yağ dökülür. Bazan omlet yerine pişirilmiş koyun eti kullanılıyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:44 pm

ÇIĞIRTMA PİLAVI

Tavuk eti - 216 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 40 gr, baş soğan - 40 gr, yumurta - 1 adet, limon asidi - 0,05 gr, safran - 0,1 gr, tuz.

İmal edilip yıkanmış piliç 35-40 gr-lık parçalara doğranır, tuz vurulur ve tavada yağda kızartılır. Bazan piliç suda yarımhazır oluncaya kadar pişirilir, üzerine yağda kızartılmış soğan, limon asidi, biber ve safran eklenir. Üzerine çırpılmış yumurta dökülüp sobada pişirilir. Pirinç ayrı pişirilir. Sofraya verdikte tabağa tepe şeklinde koyulur, yanına hazır çığırtma ve bir dilim limon koyulur. Üzerine yağ dökülür.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:45 pm

KIYMALI PİLAV

Koyun eti - 221 gr, pirinç - 100 gr, erimiş yağ - 50 gr, kişmiş - 30 gr, kızılcık - 20 gr, baş soğan - 40 gr, kestane - 30 gr, safran - 0,1 gr, un - 6 gr, yumurta - 1/8 adet, tarçın - 0,2 gr, biber - 0,1 gr, tuz.

Koyun eti kıyması tavada kızartılır, kestane temizlenip ince doğranır, kişmiş ve kızılcık ile birlikte yağda kavrulur ve bunlar ete katılıp hazır oluncaya kadar pişirilir. Sofraya verdikte ayrı pişmiş pilav tabağa çekilir, üzerine kazmak ve kıyma koyulur. Yağ dökülür ve tarçınla süslenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:45 pm

HAM DÖŞEMELİ PİLAV

Kuzu eti - 217 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 40 gr, kişmiş - 15 gr, kaysı - 15 gr, albuhara - 15 gr, hurma - 10 gr, kestane - 30 gr, kabak - 100 gr, biber - 0,1 gr, tuz.

Kuzu etinden her parçaya 2-3 kemiksiz tike kesip tuz ve biber vurulur. Meyva ve kestane yağda pişirilir. Kazanın dibine yağ döküp kazmak yerine dilim dilim doğranmış kabak, et parçaları ve meyva-kestane karışımı koyulur. Üzerine ayrı pişmiş pirinç dökülür ve zayıf ateşte deme koyulur. Sofraya verdikte pilav tabağa çekilir, yanına kuzu eti, meyva-kestane ve kabak koyulur, üzerine yağ dökülür.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:46 pm

SEBZE KAVURMALI PİLAV

Koyun eti - 221 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 50 gr, baş soğan - 50 gr, yeşillik (pırasa, kişniş, ıspanak, turşenk) - 150 gr, limon asidi - 0,1 gr, safran - 0,1 gr, biber - 0,1 gr, tuz.

Yumuşak koyun eti 35-40 gr-lık parçalara doğranır, tuz ve biber vurularak kızartılır. Etin üzerine yağda kızartılmış soğan, salça, iri doğranmış yeşillik eklenerek pişirilir. Ayrı pişmiş pilavın bir hissesine safran vurulur. Tabağa çekilip yanına sebze kavurması koyulur, üzerine yağ dökülür.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar   Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:46 pm

FASULYELİ PİLAV

Koyun eti - 221 gr, erimiş yağ - 50 gr, beyaz fasulye - 50 gr, pirinç - 100 gr, kişmiş - 40 gr, baş soğan - 40 gr, safran - 0,1 gr, tarçın - 0,2 gr, biber, tuz.

Her paya 2-3 parça et götürülür. Tuz, biber vurulur, soğanla kızartılır, safran şiresi ve et suyu eklenerek hazır oluncaya kadar pişirilir. Fasulye, pirinç ayrı olarak deme koyulur. Kişmiş yağ içinde ayrı pişirilir. Sofraya verdikte pirinç ile fasulye tabağa çekilir, üzerine kişmiş, kazmak koyulur, yağ dökülür ve tarçınla süslenir. Et ayrı şekilde verilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
 
Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: