En son konular | » Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- ByeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN» Bir Sarkisin Sen Cuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN» MerHaba MerHaba :)Cuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan MutfağıCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan CocuklarCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip VarCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)Cuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Benim HayatımCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)Cuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN |
Istatistikler | Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke
Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
|
Sosyal yer imi |
www.ay-maral-can.yetkin-forum.com
Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın |
|
akısı | |
| | Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:42 pm | |
| PARÇA DÖŞEME PİLAV
Koyun eti - 221 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 50 gr, kişmiş - 30 gr, kayısı kurusu - 25 gr, kestane - 50 gr, safran - 0,1 gr, kimyon - 0,1 gr, baş soğan - 20 gr, tarçın - 0,1 gr, biber - 0,1 gr, tuz.
Koyun eti bütöv tike şeklinde kavrulur ve kemikten ayrılır. Yağda kızartılmış soğan, meyva, temizlenmiş kestane, kimyon ve et suyu eklenerek hazır duruma getirilir. Pişirilmiş pirinç tabağa tepecik şeklinde dökülür. Üzerine koyun eti, meyva, kestane ve kazmak koyulur. Üzerine yağ dökülür ve tarçınla süslenir. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:43 pm | |
| DEREOTULU PİLAV
Pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 50 gr, yumurta - 2 adet, süt - 30 gr, dereotu - 60 gr, safran - 0,1 gr, tuz.
Pirinçten adi şekilde pilav hazırlanır. Buharlaştıkta ince doğranmış dereotu ile karıştırılır. Yumurtanı sütle çırpıp omlet pişirilir, baklava şeklinde doğranır. Pilav tabağa koyulur ve omlet parçaları ile süslenir. Üzerine yağ dökülür. Bazan omlet yerine pişirilmiş koyun eti kullanılıyor. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:44 pm | |
| ÇIĞIRTMA PİLAVI
Tavuk eti - 216 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 40 gr, baş soğan - 40 gr, yumurta - 1 adet, limon asidi - 0,05 gr, safran - 0,1 gr, tuz.
İmal edilip yıkanmış piliç 35-40 gr-lık parçalara doğranır, tuz vurulur ve tavada yağda kızartılır. Bazan piliç suda yarımhazır oluncaya kadar pişirilir, üzerine yağda kızartılmış soğan, limon asidi, biber ve safran eklenir. Üzerine çırpılmış yumurta dökülüp sobada pişirilir. Pirinç ayrı pişirilir. Sofraya verdikte tabağa tepe şeklinde koyulur, yanına hazır çığırtma ve bir dilim limon koyulur. Üzerine yağ dökülür. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:45 pm | |
| KIYMALI PİLAV
Koyun eti - 221 gr, pirinç - 100 gr, erimiş yağ - 50 gr, kişmiş - 30 gr, kızılcık - 20 gr, baş soğan - 40 gr, kestane - 30 gr, safran - 0,1 gr, un - 6 gr, yumurta - 1/8 adet, tarçın - 0,2 gr, biber - 0,1 gr, tuz.
Koyun eti kıyması tavada kızartılır, kestane temizlenip ince doğranır, kişmiş ve kızılcık ile birlikte yağda kavrulur ve bunlar ete katılıp hazır oluncaya kadar pişirilir. Sofraya verdikte ayrı pişmiş pilav tabağa çekilir, üzerine kazmak ve kıyma koyulur. Yağ dökülür ve tarçınla süslenir. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:45 pm | |
| HAM DÖŞEMELİ PİLAV
Kuzu eti - 217 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 40 gr, kişmiş - 15 gr, kaysı - 15 gr, albuhara - 15 gr, hurma - 10 gr, kestane - 30 gr, kabak - 100 gr, biber - 0,1 gr, tuz.
Kuzu etinden her parçaya 2-3 kemiksiz tike kesip tuz ve biber vurulur. Meyva ve kestane yağda pişirilir. Kazanın dibine yağ döküp kazmak yerine dilim dilim doğranmış kabak, et parçaları ve meyva-kestane karışımı koyulur. Üzerine ayrı pişmiş pirinç dökülür ve zayıf ateşte deme koyulur. Sofraya verdikte pilav tabağa çekilir, yanına kuzu eti, meyva-kestane ve kabak koyulur, üzerine yağ dökülür. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:46 pm | |
| SEBZE KAVURMALI PİLAV
Koyun eti - 221 gr, pirinç - 150 gr, erimiş yağ - 50 gr, baş soğan - 50 gr, yeşillik (pırasa, kişniş, ıspanak, turşenk) - 150 gr, limon asidi - 0,1 gr, safran - 0,1 gr, biber - 0,1 gr, tuz.
Yumuşak koyun eti 35-40 gr-lık parçalara doğranır, tuz ve biber vurularak kızartılır. Etin üzerine yağda kızartılmış soğan, salça, iri doğranmış yeşillik eklenerek pişirilir. Ayrı pişmiş pilavın bir hissesine safran vurulur. Tabağa çekilip yanına sebze kavurması koyulur, üzerine yağ dökülür. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar Cuma Ara. 02, 2011 6:46 pm | |
| FASULYELİ PİLAV
Koyun eti - 221 gr, erimiş yağ - 50 gr, beyaz fasulye - 50 gr, pirinç - 100 gr, kişmiş - 40 gr, baş soğan - 40 gr, safran - 0,1 gr, tarçın - 0,2 gr, biber, tuz.
Her paya 2-3 parça et götürülür. Tuz, biber vurulur, soğanla kızartılır, safran şiresi ve et suyu eklenerek hazır oluncaya kadar pişirilir. Fasulye, pirinç ayrı olarak deme koyulur. Kişmiş yağ içinde ayrı pişirilir. Sofraya verdikte pirinç ile fasulye tabağa çekilir, üzerine kişmiş, kazmak koyulur, yağ dökülür ve tarçınla süslenir. Et ayrı şekilde verilir. | |
| | | | Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |