Malzemeler
500 gr biftek
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı dogranmış taze kişniş
4 adet büyük boy pide
Kişnişli Sos İçin
2 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
BİFTEKLİ SANDVIÇ TARİFİ
Eti, bir tabağa koyun. Sarımsağı dövün ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağını ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve etin üzerine dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp 30 dakika marine edilmesi için bekletin. Marine işleminden sonra eti süzün ve önceden ısıtılmış ızgarada ya da barbeküde her iki yüzünü isteğinize göre pişirin. Eti verev olarak 4 parça dilimleyin ve bir kaseye kişnişle birlikte koyun, karıştırın. Pideleri ikiye bölün ve biftek dilimlerini içine koyun. Üzerinin sosunu hazırlamak için, Sarımsakları, yumurta sarılarını, limon suyunu, kişnişi ve maydanozu karıştırarak blendırdan geçirin. Tereyağını çok kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Hazırlamış olduğunuz karışımı ısınan tereyağının içine yavaşça boşaltın ve kalınlaşana dek karıştırın. Üzerine karabiber serpin. Bu karışımı pidelerin arasındaki etlerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve servis edin.