Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGüncel KonularGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
»  Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN

» Bir Sarkisin Sen
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» MerHaba MerHaba :)
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan Mutfağı
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan Cocuklar
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip Var
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Benim Hayatım
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Istatistikler
Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke

Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Similar topics
    Sosyal yer imi
    Sosyal yer imi reddit      

    www.ay-maral-can.yetkin-forum.com

    Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın
    En bakılan konular
    Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
    Türkmenistan (3) - Türkmen İsimleri
    Sinezenler..Sözleri
    Bir Sarkisin Sen
    Azərbaycan dili → Bəzi sait səslərin tələffüzü
    Radyo icin Tema Resimleri Resimler Resim
    MerHaba MerHaba :)
    ŞİİR DİNLETİSİ SUNU METNİ
    Çok Güzel Kalp Resimler,i Güller ve Kalpler,
    Azerbaycan Bayragi

     

     PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ

    Aşağa gitmek 
    YazarMesaj
    Misafir
    Misafir
    Anonymous



    PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Empty
    MesajKonu: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ   PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimePtsi Mayıs 31, 2010 8:24 am

    Acem Pilavı

    Malzemeler:
    - 2 su bardağı pirinç
    - 500gr kuşbaşı et
    - 3 su bardağı et suyu ya da sade su
    - 2 orta boy soğan
    - 6 yemek kaşığı tereyağı
    - 4 yemek kaşığı çamfıstığı
    - 4 yemek kaşığı kuş üzümü
    - 1 tatlı kaşığı tarçın
    - yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
    - tuz

    Hazırlanışı:

    Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve
    suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için
    yarım saat ılık suda bekletin. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın.
    Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya
    başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif
    tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak
    sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada
    bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Etler
    pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz,
    yayvan bir tencereye aktarın. Kuş üzümü, çamfıstığını, tarçın ve
    karanfilleri ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri
    etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar
    halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı
    ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra
    kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin.
    Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatıp demlenmeye
    bırakın. Demlendikten sonra düz bir tabağa tencereyi ters çevirip acem
    pilavını alın ve servis yapın.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    Misafir
    Misafir
    Anonymous



    PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Empty
    MesajKonu: Geri: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ   PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimePtsi Mayıs 31, 2010 8:24 am

    Ali Paşa Pilavı

    Malzemeler:

    - 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti
    - 100 gr tereyağı ya da margarin
    - 1 adet rendelenmiş havuç
    - 1 tatlı kaşığı kimyon
    - 1 kg konserve bezelye
    - 4 su bardağı pirinç
    - 5 su bardağı su
    - 2 adet soğan

    Hazırlanışı:

    Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan,
    iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız
    kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar
    çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş
    tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave
    edin.Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı
    kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci
    düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, 5 su bardağı kaynar
    suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika
    kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar
    dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters
    çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın.




    Patlıcanlı Pilav

    Malzemeler:

    - 360 gram koyun eti (kemikli)
    - 3 tatlı kaşığı tuz
    - 2 küçük boy patlıcan
    - 7 yemek kaşığı Sıvı yağ
    - 2 orta boy soğan
    - 4 yemek kaşığı margarin
    - 1 büyük boy domates
    - 2 tatlı kaşığı kara biber
    - 3,5 su bardağı su
    - 1,5 su bardağından biraz fazla pirinç

    Hazırlanışı:

    Eti altı parçaya böl, kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika pişirin, 1
    tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
    Patlıcanı aralıklı soyup, 2 santimetreküp irilikte doğrayın,
    kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartın. Soğanı soyup, ince ince
    doğrayın, margarinle birlikte tencereye koyup, kapağı kapatın, kısık
    ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, domatesi yıkayın,
    soğanın üzerine rendeleyin, kalan tuz, karabiber ve suyu katın,
    ısıtarak kaynama derecesine getirin. Eti 20-25 santimetre çapında
    tabanı yuvarlak bir tencerenin ortasına kubbe şeklinde yerleştirin.
    Kenarlarına kızarmış patlıcan dilimlerini sıralayın. Pirinci yıkayın,
    süzüp, patlıcanların üzerine koyun, kaynamakta olan suyu pirinçli
    karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekleyin. Önce orta,
    sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Üzerine
    peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Ters çevirerek servis tabağına alın.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    Misafir
    Misafir
    Anonymous



    PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Empty
    MesajKonu: Geri: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ   PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Icon_minitimePtsi Kas. 22, 2010 1:32 am

    hepsi cok güzel tsk ederik
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası
     Similar topics
    -

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
     :: Yemek Tarifleri-
    Buraya geçin: