En son konular | » Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- ByeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN» Bir Sarkisin Sen Cuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN» MerHaba MerHaba :)Cuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan MutfağıCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan CocuklarCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip VarCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)Cuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Benim HayatımCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)Cuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN |
Istatistikler | Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke
Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
|
Sosyal yer imi |
www.ay-maral-can.yetkin-forum.com
Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın |
|
akısı | |
| | PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Ptsi Mayıs 31, 2010 8:24 am | |
| Acem Pilavı
Malzemeler: - 2 su bardağı pirinç - 500gr kuşbaşı et - 3 su bardağı et suyu ya da sade su - 2 orta boy soğan - 6 yemek kaşığı tereyağı - 4 yemek kaşığı çamfıstığı - 4 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı tarçın - yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil - tuz
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın. Kuş üzümü, çamfıstığını, tarçın ve karanfilleri ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra düz bir tabağa tencereyi ters çevirip acem pilavını alın ve servis yapın. |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Ptsi Mayıs 31, 2010 8:24 am | |
| Ali Paşa Pilavı
Malzemeler:
- 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti - 100 gr tereyağı ya da margarin - 1 adet rendelenmiş havuç - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 kg konserve bezelye - 4 su bardağı pirinç - 5 su bardağı su - 2 adet soğan
Hazırlanışı:
Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin.Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, 5 su bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın.
Patlıcanlı Pilav
Malzemeler:
- 360 gram koyun eti (kemikli) - 3 tatlı kaşığı tuz - 2 küçük boy patlıcan - 7 yemek kaşığı Sıvı yağ - 2 orta boy soğan - 4 yemek kaşığı margarin - 1 büyük boy domates - 2 tatlı kaşığı kara biber - 3,5 su bardağı su - 1,5 su bardağından biraz fazla pirinç
Hazırlanışı:
Eti altı parçaya böl, kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika pişirin, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Patlıcanı aralıklı soyup, 2 santimetreküp irilikte doğrayın, kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartın. Soğanı soyup, ince ince doğrayın, margarinle birlikte tencereye koyup, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, domatesi yıkayın, soğanın üzerine rendeleyin, kalan tuz, karabiber ve suyu katın, ısıtarak kaynama derecesine getirin. Eti 20-25 santimetre çapında tabanı yuvarlak bir tencerenin ortasına kubbe şeklinde yerleştirin. Kenarlarına kızarmış patlıcan dilimlerini sıralayın. Pirinci yıkayın, süzüp, patlıcanların üzerine koyun, kaynamakta olan suyu pirinçli karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekleyin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ Ptsi Kas. 22, 2010 1:32 am | |
| hepsi cok güzel tsk ederik |
| | | | PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |