Kadayıfın yeri bambaşka. Bayram seyran demeden her zaman
yapabileceğiniz nefis bir tatlı. Yumuşacık ve enfes bir tat. Yemeklerin
arkasında sofranıza getireceğiniz adı ağır, kendi hafif bir tatlı.
Malzemeler :
* 750 gr. tel kadayıf
* 4-5 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı süt
* 1,5-2 su bardağı ceviz veya fındık içi
* 250 gr. margarin
Yapılışı :
Şeker 2 bardak su ile kaynatılır. Koyulaşınca süt ilave edilir. (limon sıkılmaz)
Margarin eritilir ve kadayıfa yedirilir. Yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı fırın tepsisine yerleştirilir.
Arasına ceviz veya fındık içi serpilir.
Kalan kadayıf cevizin üzerine yerleştirilir. 180 derecede fırına verilir ve pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz, üzerine soğuk sütlü şerbet dökülür. Üstü kapatılır. Ilıyınca dilimlenir.
İstenirse kadayıf, çay fincanı ile yapılıp, tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.alinti