En son konular | » Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- ByeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN» Bir Sarkisin Sen Cuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN» MerHaba MerHaba :)Cuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan MutfağıCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan CocuklarCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip VarCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)Cuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Benim HayatımCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)Cuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN |
Istatistikler | Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke
Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
|
Sosyal yer imi |
www.ay-maral-can.yetkin-forum.com
Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın |
|
akısı | |
| | Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar Cuma Ara. 02, 2011 6:34 pm | |
| AZERBAYCAN SALATASI
Domates- 60 gr, salatalık (hıyar)- 45 gr, yeşil soğan- 15 gr, baş soğan- 20 gr, kırmızı şalğam- 40 gr, ekşi krema- 30 gr, dereotu, biber, tuz.
Domates, salatalık ve kırmızı biber ince halkalar şeklinde doğranıp tabağa koyulur. Ortasına doğranmış yeşil soğan dökülür. Baş soğan halka şeklinde doğranıp domatesin üzerine serilir, tuz, biber vurulur ve ekşi krema eklenir. Üzerine küçük doğranmış dereotu dökülür, etrafına yeşil salata yaprağı serilir. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar Cuma Ara. 02, 2011 6:34 pm | |
| YEŞİL OMLET
Yumurta- 2 adet, yeşil soğan- 25 gr, kişniş- 15 gr, dereotu- 10 gr, ıspanak- 30 gr, erimiş yağ- 30 gr, biber, tuz.
Kişniş, dereotu, ıspanak ve yeşil soğan yıkanır, ince doğranır, üzerine biber, tuz ve yumurta eklenerek iyice çırpılır. Yağı tavada kızdırıp sebzelerle çırpılmış yumurtayı oraya dökür ve üzerini düzleştirirler. Yumurta katılaştıktan sonra yeşil omleti iki veya dört hisseye bölerek kızardırlar. Sofraya verdikte üzerine yağ dökülür ve yanına kefir koyulur. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar Cuma Ara. 02, 2011 6:35 pm | |
| KÜTÜM YEŞİL OMLETİ
Kütüm - 200 gr, yeşil veya baş soğan- 35 gr, kişniş- 15 gr, dereotu- 10 gr, yumurta- 2 adet, ağ ekmeğin içi- 30 gr, erimiş yağ- 30 gr, biber, tuz.
Kütüm balığı suda pişirilir, derisi ve kemikleri çıkarılır, yeşil soğan, kişniş ve dereotu yıkanır, ince doğranır, yumurta, küçük kütüm parçaları, beyaz ekmek, tuz ve biber eklenerek iyice çırpılıyor. Bazan kızartılmış baş soğan yeşil soğanın yerine geçir. Sonra yeşil omlet gibi hazırlanıyor. Sofraya verdikte baklava şeklinde doğranarak üzerine yağ dökülür. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar Cuma Ara. 02, 2011 6:35 pm | |
| FASULYE FİSİNCANI
Kırmızı fasulye - 100 gr, baş soğan- 30 gr, erimiş yağ- 20 gr, ceviz- 30 gr, sirke- 20 gr veya nar şiresi - 15 gr, kişniş - 20 gr, biber, tuz.
Fasulye pişirilir, kızartılmış baş soğan ve ceviz ile kıyma makinesinden geçirilir. Biber, tuz, sirke veya nar şiresi eklenerek karıştırılıyor. Fisincanın üzerine yeşillik sepelenir ve halka şeklinde doğranmış baş soğanla süsleniyor. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar Cuma Ara. 02, 2011 6:36 pm | |
| HAŞLAMA
Koyun eti - 217 gr, baş soğan - 30 gr, domates - 280 gr, ekşi krema - 30 gr, tuz, biber.
Koyun etini 1,0-0,5 kg parçalar şeklinde suda pişiriyor, et suyundan çıkarıp soğuturlar. Sofraya verdikte soğuk koyun etini 2-3 mm kalınlığında doğrayıp tabağa koyur, yanına yuvarlak şekilde doğranmış domates ve çöp şeklinde soğan koyur, üzerine ekşi krema dökürler.
| |
| | | AyBüke Admin
Üyelik tarihi : 27/08/11
Mesaj Sayısı : 344
Rep Gücü : 744
Rep Puani : 10
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar Perş. Ocak 05, 2012 9:44 am | |
| PANCAR SALATASI (AZERİ)
Malzemeler 1,5 kg. pancar 200 gr. ceviz Küçük baş sarmısak Bir kavanoz mayonez (tercihen light) Çok az tuz
Yapılışı Pancarları kabuğunu soymadan suda haşlayın. Fazla hamur gibi olmamasına özen göstererek (kürdanı içine batırarak kontrol edebilirsiniz) pancarları kaynatın. Haşlanan pancarları sudan çıkarıp soğumasını bekleyin ve kabuklarını soyun. Pancarları iri bir şekilde rendeleyin. İçine daha önce soyduğunuz sarmısakları ve cevizleri de rendeleyin. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş mayonezi bu karışıma yedirin ve biraz bekletin. | |
| | | | Azerbaycan Milli yemekleri_Salatalar | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |