Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGüncel KonularGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
»  Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN

» Bir Sarkisin Sen
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» MerHaba MerHaba :)
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan Mutfağı
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan Cocuklar
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip Var
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Benim Hayatım
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)
Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Istatistikler
Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke

Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Similar topics
    Sosyal yer imi
    Sosyal yer imi reddit      

    www.ay-maral-can.yetkin-forum.com

    Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın
    En bakılan konular
    Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
    Türkmenistan (3) - Türkmen İsimleri
    Sinezenler..Sözleri
    Bir Sarkisin Sen
    Azərbaycan dili → Bəzi sait səslərin tələffüzü
    Radyo icin Tema Resimleri Resimler Resim
    MerHaba MerHaba :)
    ŞİİR DİNLETİSİ SUNU METNİ
    Çok Güzel Kalp Resimler,i Güller ve Kalpler,
    Azerbaycan Bayragi

     

     Dolmalar Ve Sarmalar

    Aşağa gitmek 
    YazarMesaj
    AyMaRaLCaN
    Admin
    AyMaRaLCaN


    Üyelik tarihi : 11/06/08

    Mesaj Sayısı : 12267

    Rep Gücü : 29249

    Rep Puani : 235


    Dolmalar Ve Sarmalar Empty
    MesajKonu: Dolmalar Ve Sarmalar   Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimePaz Mayıs 22, 2011 12:21 pm

    Süslü Kabak Dolması Tarifi
    Süslü Kabak Dolması Tarifi

    süslü kabak dolması nasıl yapılır - kabak dolması tarifi


    Malzemeler-

    6 adet kabak
    300 gr dana kıyma
    1 kahve fincanı pirinç
    1 adet rende soğan
    1/2 demet dereotu
    Tuz-karabiber
    1 adet rende domates
    1/2 su bardağı su

    Sosu-

    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet rende domates
    1 tatlı kaşğı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 1/2 su bardağı su

    Yapılışı-

    Kabakların dışı temizlenip ikiye bölünür.
    İç kısımları kabak oyucu yardımı ile çıkartılır ve içleri tuz-karabiberle ovulur.
    Çukur bir kasede kıyma-yıkanmış pirinç-rende soğan-kıyılmış dereotu-rende domates-tuz -karabiber ve su karıştırıldıktan sonra yoğurulur.
    Oyulan kabakların 3/4 ü karışımla doldurulur.
    Dolmaları pişireceğimiz tencerede tereyağ ile rendelenmiş domates sotelenir,ardından domates ve biber salçası ilave edilerek 1-2 dakika çevrilir.
    Tencereye kabak dolmaları dik olarak yerleştirilip üzerine su eklenerek önce kuvvetli daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

    Ben sıklık olması açısından, kabak dolmalarını servis tabağına aldıktan sonta üstlerini yıkayıp kağıt havlu ile kuruladığım taze papatyalarla süsledim.

    Yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN
    Admin
    AyMaRaLCaN


    Üyelik tarihi : 11/06/08

    Mesaj Sayısı : 12267

    Rep Gücü : 29249

    Rep Puani : 235


    Dolmalar Ve Sarmalar Empty
    MesajKonu: Saray Usulü Lahana Dolması   Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimePaz Mayıs 22, 2011 12:23 pm

    Saray Usulü Lahana Dolması


    MALZEMELER
    1 adet orta boy lahana,
    2 çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kasığı salça,
    6 adet küçük boy soğan
    500 gram kıyma,
    1 çay kasığı kuru fesleğen
    1 çay kasığı karabiber,
    1 demet maydanoz
    3 çay bardağı kırık pirinç,
    2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
    tuz ve su

    HAZIRLANIŞI
    Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.
    Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.
    Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
    Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN
    Admin
    AyMaRaLCaN


    Üyelik tarihi : 11/06/08

    Mesaj Sayısı : 12267

    Rep Gücü : 29249

    Rep Puani : 235


    Dolmalar Ve Sarmalar Empty
    MesajKonu: Urfa Usülü Yaprak Sarma   Dolmalar Ve Sarmalar Icon_minitimePaz Mayıs 22, 2011 12:24 pm

    Urfa Usülü Yaprak Sarma

    1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz.]500 gr yarma bulgur.
    2 yemek kaşığı d salçası
    1.buçuk su bardağı sıvı yağ.
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay bardağı pul biber
    2 sivri biber
    2 orta boy k.soğan
    3 domates
    2 yemek kaşığı summak
    isteğe göre tuz.

    malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir. afiyetle yiyebilirsiniz.isterseniz 1 baş sarımısağı dövüp tereyağda azıcık pul biberle kızdırıp üzerine dökün böylede deneyip sevebilirsiniz.sadece yoğurtla servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
     
    Dolmalar Ve Sarmalar
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası
     Similar topics
    -
    » Dolmalar - Sarmalar...

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
     :: Yemek Tarifleri-
    Buraya geçin: