En son konular | » Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- ByeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN» Bir Sarkisin Sen Cuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN» MerHaba MerHaba :)Cuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan MutfağıCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan CocuklarCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip VarCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)Cuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Benim HayatımCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)Cuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN |
Istatistikler | Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke
Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
|
Sosyal yer imi |
www.ay-maral-can.yetkin-forum.com
Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın |
|
akısı | |
| | Sinezenler..Sözleri | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:23 am | |
| Aşkın Velayeti
Nurlar yeri fatimi velayet madeninden Muhaddes bir ışıksın gönülleri mest eden Sen Murteza bakışlı güzellik harikası Sen Fatıma nakışlı Zeynebin elif-ba"sı
Sen aşıktın önceden hiçbişey daha yokken Vahdaniyyet nuruna herşeyden daha erken Aşkına yaratıldı zaman-mekan ve alem Aşkı hadisini yazdı levh-i mahfuza kalem
Varlıklar aynasında bütün gözler kamaştı Hayran kaldı sana ruh akılın aklı şaştı Söz alınca yaradan ruhların cümlesinden Bütün ruhlar mest oldu senin lebbeyk sesinden
Sen sırların sırrısın doğmuşsun Fatımadan Yaratılmıştı nurun Adem hayat bulmadan Sonsuzluk diyarında sultanısın o yerin Kanatlandı Cebrail aşkınla ya Hüseyin
Sen hurriyet miracı en mükemmel insansın Kainatin baş tacı haliq-i süleymansın Sen hakkın selamısın ey esenlik meltemi Sen hakkın kelamısın ey gönüller zemzemi
Göklerin kalbi senin isminin levhasıdır Aşıkların cümlesi aşkının leylasıdır Güzel ismin bestedir meleklerin dilinde Bir sevdasın ebedi hakikat kaleminde
İbrahimde yakinsın nebiler cümlesinde Ruhullahsın mesihsin dirilten nefesinde Yahyadaki kansın sen fırtınalar koparan Tufandaki amansın musaya deniz yaran
Arifler namazında sen namazın niyyeti Sen aşkın velayeti sen imanın kuvveti Kemend attın kalbime elindedir düğümü Ruhumu meftun eder aşkının terennümü
Ademin secdegahı seninle vecde geldi Kupkuru bir çöl iken o çöl arşa yükseldi Çıkar saf saf melekler o mübarek menzile Seni tavaf ederler dönerek huşu ile
Sen kevser bereketi Fatımanın huseyni Sen heyderin kudreti kanın yaşattı dini Hiç batmayan güneşsin en gönüller cerağı Kalbi yakan ateşsin Zeynebin sine dağı alinti
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:24 am | |
| Yine muharrem Yine aşura Yine maziden hatra Kekeme acılar gelip oturur başucumuza,
Kanlı bir kum fırtınasında Mersiye okur çöller - Cennet gençlerinin efendisi adına, Güneş mum gibi eriyiverir, Yıldızlar Kerbela’ya düşer, En güzelden, yıllar evvelinden Kesik bir başı okşar gibi teselli ..
Fıratın gözleri hala kan çanağı.. Asırlar geçti, yetmedi Hala yas tutar gözlerimiz, Ey Hüseyin(r.a)! Susuz kalan her gül Senin kanınla hayat bulur şimdi! Kırmızı ölümü terkine alıp gittin, Zeynep (r.a) el sallıyor Kerbela’dan, ardından senin, Melekler gözyaşı döküyor Biz de ağlıyoruz Ağlayışımız seni bilmeyişimizden,
Yine Muharrem Ve bugün aşura Bugün demli efkarlar dolaşır zulamda, Ey Hüseyin (r.a)! Gittin, gözlerimizde kırmızı gözyaşı kaldı Gittin, ellerimizde sabır Yüreklerimizde davana sebat kaldı, Ey Zeynep (r.a)! Ey kılıçların efendisinin kızı! Haber saldın tüm cihana On dört asır evvelinden: Kerbela’ya kimsecikler uğramasın! O gün sabahı olmadı alemin, Güneş Kerbela topraklarına gömüldü,
Ey Hüseyin (r.a)! Ey dünya gözüyle görülebilecek Cennet güllerinin sonuncusu! Bugün seni yine hayırla yad ediyoruz Senin neslinden öyleler geldi ki “Binlerce başın feda olduğu hakikat uğruna - bizim başımız dahi feda olsun” dediler, Onlar da hasretine dayanamayıp sana geldiler.
Yine Muharrem, yine aşura Yine Kerbelada’ki elim hatıra dokunur bir yanımıza, Ey Hüseyin (r.a)! Ey cennet gençlerinin efendisi! Ey Hüseyin (r.a)! Ey dünya gözüyle görülebilecek Cennet güllerinin sonuncusu! Bizi de alsana yanına Beraber gölgelenelim tuba ağacının altında, Bizi de al, bizi de al, bizi de al… Logged
alinti
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:25 am | |
| AĞAM ELİ ELİ CAN
Şehadet mecnun oldu O düştü şafakta Aman ya rabbi diyor Asil vicdan karardı O mevlaya tutuldu Ona göz ağlamakta Hep onu zikrediyor Onunla insaf vardı
Adalet şemi söndü Yetimler o menzilde Yazık cihana heyhat Ellerinde süt tası Mevlam rabbine döndü Ağlaşır ismi dilde Arş a çekildi şefkat Ali kimin mevlası Kan yağıyor göklerden Ağla ey kalbim senin Yar vuruldu bu sabah Sultanın şehid olmuş Vaveyla koptu yerden En güzel bir gecenin Göğe yükseldi eyvah Ruhu onunla dolmuş
Ay ikiye bölünmüş Ey kadir gecesinin Kufede bir kıyamet Bereket ve göz yaşı Alem siyah bürünmüş Ey rahmet elçisinin Öksüz kaldı merhamet Yegane can yoldaşı
Bir çığlık indi gökten İnen ruh ve melekler Kılınç arşı öpünce Sana tazim etmekte Aşk sarsıldı yürekten Ali diyen yürekler Kanlı yari görünce Salavat getirmekte
Kıpkızıl bir kasırga Ağlasın hasret gözler Boğdu bütün cihanı O mazlum sevgiliye Dünyaya dalga dalga Yansın yürekte sözler Yağdı göklerin kanı O çekip gitti diye
Kan deryası çağlıyor Onun öyle gidişi Gökler sanki yarılmış Alemi viran etti Tüm varlıklar ağlıyor Kufeyi terk edeşi Can candan koparılmış Başlayan kıyametti |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:25 am | |
| Huseyin Canemmm
Sensen bizim şiarımız . Ey canımız cananımız. Ey dinmeyen hicranımız. Mazlum olan imamımız.
El minnet-u lillah dedin. Zalimlere baş eğmedin. Şehadete aşık ağa. Sen ders verdin insanlığa.
Helmin muin feryadına. Biz yetiştik imdadına. Artık Huseyn yalnız değil. Lebbeyk Huseyn ya movlana.
Hayat verdin sen islama. Sadık kaldın sen davana. Yemin olsun aşurana. Lebbeyk Huseyn ya movlana.
Biz mehdinin yaverleri. Kasım,ekber, ekberleri. Selam olsun kerbelana. Biz sahibiz hak davana.
Canlar feda aşurana. Heyhat diyen o nidana. Lebbeyk Huseyn ya movlana. Kunna feek fi kerbele.
Movla ben bir biçareyim. Aşkınla ben divaneyim. Başkasına bi ganeyim. Ben şemine pervaneyim.
alinti
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:26 am | |
| YA Huseyinnnnnnnnnn
Men nece dertlere aşinayem Zeynebem hatibi neynevayem Aşığam aşığı kerbelayem
Düşmüşem çöllere dert elinnen Derbeder oldum ey mecnunam men Bu alem gam çeken viranesi Olmuşam men huseyn divanesi
Gelbimin leylası hardasan gel Ey ecel ey ezel eşgi gözel Bu sinen Allahın eşg minası Yarinem eşginin aşinası
Zeynebem zeynebi kerbelayem Eşgimin yoluna can fedayem Derdime ağlıyır ganlı çöller Men huseyn eşgine mübtelayem
Büründüm mateme başda gare Ağlaram sevgili nazlı yare Hicranı bağrıma çekti dağlar Ahular halime meftun ağlar
Çöllerin belalı zeynebiyem Kimse yoğ derdimi kime diyem Allahım gönlüme sen sabır ver Men huseyn aşgına divaneyem
alinti
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:27 am | |
| ZEYNEBİN ÖLSÜN
Betul u zehranın gül yadigarı Bülbül ü nalanım axlarım zarı Soldu zeyneb in huseyn baharı Soyulup kefenin huseyn im senin Gumlar üstündedir üryan bedenin
Huseyn can huseyn can zeynebin ölsün Huseyn can huseyn can zeynebin ölsün
Aman allahım bu nasıl beladır Yanan yüreğim bin kerbeladır Axlasın gözler bu musibetime Kefen olsun gökler bi kefenime Nedir bu halin huseyn can senin Tanınmaz olmuştur başsız bedenin
Tanımaz elbet bir bacı gardaşı Olmazsa exer bedende ki başı Kesilen başının yeddi gardaşı Rubab ı gülsüm ü zeynebi ölsün Kesildi ellerin huseynim senin, Bu bacın yaşamaz zeynebin ölsün
Büküldü bu belim ağardı başım Susuz gurban olan,mezlum gardaşım Dilimde duasın,aşkım imanım Nalan zeyneb in nalesi huseyn Yanan gelbimin,gıblesi huseyn
Eli ekber in doğranan bedeni Yüceltti huseynim dünyada seni Senin bu ölümün movla huseyn im Kerbelada yıxdı gocalttı meni Anan can verende öleydim huseyn Senin gözel aşkın yaşattı meni..
Ayrıldım zeynebim ayrıldım senden Aşkına bin selam başsız bedenden Sen menim başımsan başımın tacı Davama sahip ol ağlama bacı.. |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:27 am | |
| ERBABI MEN HUSEYN HUSEYN SEYYED ZEKER
Canlar sana hayran huseyn Ey canlara canan huseyn Lütfeyle gel rahmet bana La fetay-ı cinan huseyn (nakarat) Sensen bizim şiarımız Ey canımız cananımız O dinmeyen hicranımız Mazlum olan imamımız (nakarat) El minnet-u lillah dedin. Zalimlere baş eğmedin. Şahadete aşık ağa. Sen ders verdin insanlığa. (nakarat) Helmin muin feryadına. Biz yetiştik imdadına. Artık Huseyn yalnız değil. Lebbeyk Huseyn ya movlana. (nakarat) Hayat verdin sen islama. Sadık kaldın sen davana. Yemin olsun aşurana. Lebbeyk Huseyn ya movlana. (nakarat) Movla ben bir biçareyim. Aşkınla ben divaneyim. Başkasına bi ganeyim. Ben şemine pervaneyim. |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:28 am | |
| AĞAM EBELFEZLİ Gülüdür fatimenin Hacetler kapısıdır Yüce yaradanın
Ne de güzeldir adı Ariflerin üstadı Kimsesiz gönüllere Açandı kapıları
Sebeplerin sebebi Gideren hüzünleri Madenidir vefanın Çözendi müşgülleri
Muzter gönüllere Manayi emmen yu cib Aşkına eden esir Duayı covşen kebir
Kameri beni Haşim Sıratı müstakim Nimetidir hesapsız Sabrıdır Allahın
Hesap gününde vekil Ali Zehra ya kefil Zemzeme i Cebrail Zikri cebbaru celil
alinti
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 1:29 am | |
| Geydim huseyn'in garesin Geydim Huseynin garesi Gelbide movla yaresi Yürekte dildedi Huseyn Arş ile meydan arası
Deyirem Abbas gelesen Tek galıp gardaş Huseyn O isti gumlar üste bah yanıp gardaş Huseyn.
Kerbela-da Şehid olan Huseyn erbabiyemki men Gare geyip yasın tutan Huseyn erbabiyemki men
Ağam galıptı gumlar üste Ganlı peykeri gumlar üste Gördüki heymesi talanır Xırda bala Rugeyyenin Gözünde yaş cilvelenir
Deyirem Abbas gelesen Tek galıp gardaş Huseyn O isti gumlar üste bah yanıp gardaş Huseyn.
Kerbela-da Şehid olan Huseyn erbabiyemki men Gare geyip yasın tutan Huseyn erbabiyemki men
Başında Zeyneb garası Kerbela ve Şam arası Üreyinde sahlıyır o Huseyninin çoh yarası
Deyirem Abbas gelesen Tek galıp gardaş Huseyn O isti gumlar üste bah yanıp gardaş Huseyn
Kerbela-da Şehid olan Huseyn erbabiyemki men Gare geyip yasın tutan Huseyn erbabiyemki men |
| | | MaRaLCaN Admin
Rep Gücü : 18340
Rep Puani : 218
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:12 am | |
| AĞAM EBELFEZLİ Zülfikarı alinin Gülüdür fatimenin Hacetler kapısıdır Yüce yaradanın
Ne de güzeldir adı Ariflerin üstadı Kimsesiz gönüllere Açandı kapıları
Sebeplerin sebebi Gideren hüzünleri Madenidir vefanın Çözendi müşgülleri
Muzter gönüllere Manayi emmen yu cib Aşkına eden esir Duayı covşen kebir
Kameri beni Haşim Sıratı müstakim Nimetidir hesapsız Sabrıdır Allahın
Hesap gününde vekil Ali Zehra ya kefil Zemzeme i Cebrail Zikri cebbaru celil | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:13 am | |
| Geydim huseyn'in garesin Geydim Huseynin garesi Gelbide movla yaresi Yürekte dildedi Huseyn Arş ile meydan arası
Ağam galıptı gumlar üste Ganlı peykeri gumlar üste Gördüki heymesi talanır Xırda bala Rugeyyenin Gözünde yaş cilvelenir
Başında Zeyneb garası Kerbela ve Şam arası Üreyinde sahlıyır o Huseyninin çoh yarası
Deyirem Abbas gelesen Tek galıp gardaş Huseyn O isti gumlar üste bah yanıp gardaş Huseyn
Kerbela-da Şehid olan Huseyn erbabiyemki men Gare geyip yasın tutan Huseyn erbabiyemki men | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:13 am | |
| Ey Mehdi Can Ey Mehdi can, sevgili canan
Gönüller seninle süslüdür her an
Geleceksin elbet münasip bir an
O mukaddes ana kurban Mehdi can
Mehdi can bekleriz daim yolunu
Ne olur çabuk gel, kurtar kulunu
Koklat misk u anber kokan gülünü
Gülüne, diline kurban Mehdi can
Soldu gül, kurudu göl hasretinden
Ağaçlar meyvesiz kaldı Mehdi can
Gel dirilsin İslâm hak nüsretinden
Nüsretine kurban Mevla Mehdi can
Konuşmuyor artık lal oldu diller
Sensiz soluyor bak, açmadan güller
Ötmez oldu bağlardaki bülbüller
Gel açsın gül, ötsün bülbül Mehdi can
Yeryüzü zulümle dolup taşıyor
Feryad edip kullar sana koşuyor
Feryadı dindirmek sana düşüyor
Kurtar bizi artık, kurtar Mehdi can
Bütün yaşlı gözler, yaslı gönüller
Geleceksin diye yolunu gözler
Yetmiyor maniler, yetmiyor sözler
Son ver bu hasrete n'olur Mehdi can | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:14 am | |
| Ezizi gülü Zehra Ezizi gülü Zehra,2 Movla huseyni mezlum,2
Ne baş galıp bedende,2 Ne libas camedende2 Zeynep nale edende,2 Yandı huseyni mezlum,2
Gitme meydana sarı,2 Ey anam yadigarı,2 Bu çöl bela diyarı,2 Gördü huseyni mezlum,2
Vah huseyn can vaveyla,2 Ekbere ağlar Leyla,2 Diyende mehlen mehla,2 Döndü huseyni mezlum
Gitme meydana gardaş,2 Görmüyüm neyzede baş,2 Gözümde galmadı yaş,2 Aldı huseyni mezlum,2
Mina olup kerbela,2 Kurbanlar ali aba,2 O gün Merve ve sefa,2 Oldu huseyni mezlum,2 | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:14 am | |
| RUGEYYEDEN AGIT BABA HUSEYİN HARDASAN COK ÖZLEDİM MENSENİ HANI SEN COK SEVERDİN NİYE TEK KOYDUN MENİ YOKSA SEN ÖZLEMEDİNMİ BU NAZLI RUGEYENİ BİZİ NİYE VURURLAR SUCUMUZ NEDİR BABA
ESGER GÜLÜMÜZÜYDÜ HOŞLANARDIK NAZINDAN SU YOLUNDA KESTİLER SOLDU ESKER SUZUNDAN SU VERMEDİLER BABA VURDULAR BOGAZINDAN BİZE NİYE VURURLAR SUCUMUZ NEDİR BABA
ESĞERİMDE ÖLÜPTÜR KİME LAY LAY DİYECEM SEN YOKSAN EKBER YOKTUR KİME NAZ EYLİYECEM BİLİREM EZİZLİYİM BİTİ EY VAY DİYECEM BİZE NİYE VURULAR SUCUMUZ NEDİR BABA PARCA PARCA OLMUŞTU BABA GÖRDÜM EKBERİ SESLENDİN SES VERMEDİ GAN DOLMUŞTU GÖZLERİ BABA NİYE VURDULAR ŞEBİHİ PEYGAMBER İ BİZE NİYE VURURLARSUCUMUZ NEDİR BABA | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:15 am | |
| KILIÇLARIN AŞKI
Fırat suyu kan ağlar,esğerin kederinden Hazin hazin çağıldar,akar kalbe derinden Ebulfezlin su meşgi,öperdi ellerinden Oğlar değdi meşgine,kan aktı gözlerinden Ebelfez can elde tas susuzlar ümidisin Nehri elgemde ebbas,kerbela şehidisin
Ebelfez can ebelfez,ağlar meşgine gurban Sende olan kerbela, huseyn eşgine gurban
Ebelfez can ebelfez gözler gözüne gurban Rugeyyene verdiğin o su sözüne gurban Goymadı düşmen seni,durasan sözün üste Saldılar attan yere,yığıldın yüzün üste Ey vefalı dilaver,yayıldı acı xeber Gan ağladı ğeymeler,gökleri sardı keder
Güneşin rengi soldu,o halini görünce Ayın yüzü tutuldu,gün axsama dönünce Fatıma heyder ağlar,ebulfezlin yasına Alemler bürünmüştü,kızıl kan deryasına
Göklerden nida etti,Cebrail ruhul emin Vaveylası tutmuştu,yeryüzünü zeynebin Umul benin e selam,ey oğullar anası Meleklerin dilinde,ebulfezlin sena sı
Gözlerine kan dodu,mızraklar bedenine Kılıçlar aşık oldu,vefanın madenine Kollarını başını,feda etti dinine Adamıştı canını Zehra nın huseynine
Sadakat mihrabısın, gönüllere taht kurdun Sen vefa kitabısın vefada sana vurgun Sende yiğitlik yazar, yazar galu beladan Aşıklar seni anar mektebin kerbeladan Hayrandı nehri elgem,senin eşsiz vefana Ağlıyor bütün alem, ağlayan kerbelana, | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:17 am | |
| Laylay rugayyem Gızım ağlama sine dağlama Ağlar gözlerin benzer anama Emmene bax bir yorgun yaralı Golları bağlı geldim bu şama
Ele ağ etme boynunu bükme Gapıda durup göz yaşı dökme Gelen geçenden yarimi soruş Yanan bağrıma taze dağ çekme
Mehriban balam verme can balam Gel meni goyma perişan balam Virane şamda yoğdur huseynim Yorgun golumu boynuna salam Nazlı çiçeğim gülden göçeyim Yat sinem üste men lay lay deyim Bu ğerabede o guru yerde Yatma toprağa yanar yüreğim
Başımda yare salmışam gare Men nece dözüm seni mezare Ay meler guzum ay dadım duzum Bağışın oxşar o susuz yare | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:18 am | |
| Zeynebem men Men gelende bu diyare gelmişidim yaverile Hem elemdarım yanımda kasımı hem ekberile
Zeynebem men zeynebem men zeynebem men Zeynebem men zeynebem men zeynebem men
Dur huseynim tek kalıpdı zeynebin bu gemlerile Bu emanim huseyn canım hem neva getti elimnen Zeynebem men zeynebem men zeynebem men Zeynebem men zeynebem men zeynebem men
Yanmışam men bu geçen gün bir yanı yanmış çadırda Ağlıyır ekber balası ğırda gızlar sağ solumda
Zeynebem men zeynebem men zeynebem men Zeynebem men zeynebem men zeynebem men
Kalmişidik bir çaresiz elleri sine başında Hey deyirdi bari kağa esğerim getti elimden
Zeynebem men zeynebem men zeynebem men Zeynebem men zeynebem men zeynebem men | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:19 am | |
| Ağam Sene gurban Kelime i şehadetim Mest u meyi velayetim Gece gündüz tilavetim Zikri gelbe şefa huseyn İsmi derde deva huseyn
Sene sonsuz mehebbetim Sensen menim eşg cennetim İbadetim itaetim Dilimdeki sedam huseyn Başımdaki sevdam huseyn
Ömür boyu ezadaram Eşgin ile bağdavaram O gün sene intizaram Ölgüğümde gelsen huseyn Seni görüp ölsem huseyn
Sen güllerin ilhamısan Bülbüllerin ah gamısan Eşgin en üst makamısan Aşıklara ilham huseyn Selam sana movlam huseyn
Sen peygamber emaneti Eli heyder şehameti Bibi Kevser kerameti Eşgi cana derman huseyn Ey gurana gurban huseyn
Can içinde canan huseyn Alem sana heyran huseyn Gönüllerde tufan huseyn Ey ilahi destan huseyn Cilvegahı destan huseyn | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:20 am | |
| Şah Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin, Gelişini haber verdi Nebîler, Son dönemde gelir Ahmed dediler, Melekler yoluna güller serdiler, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Nûr-ı çeşmin gönüllerde zevk sefa.
İsrafil ninniler söyledi cana, Çocuklukta özlem duydun babana, Anam babam feda olsunlar sana, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Ruhu nakşın gönüllere pür şifa.
Gençliğinde cesur, mert bir civandın, Doğruluğa ta yürekten inandın, Muhammedü’l-emin unvanı aldın, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Cemâlin benzerdi hüsn-ü Yusuf’a.
Ceddin İbrahim’in Hanif dininde, Bazen tüccar oldun Kenan ilinde, Yalan yanlış yoktu senin dilinde, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Meleklerde olmaz sendeki vefa.
Mirâcına şahit oldu âlemler, Sevenler müjdeli haberi bekler, Firâkından yandı bütün felekler, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Gelmek istiyorum senin tarafa.
Ağzında dualar, gözlerin yaşlı, Çocukla çocuktun, yaşlıyla yaşlı, Oldukça vakurdun, hep ağır başlı, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Şöhretin yazıldı nurlu Mushaf’a.
Konuşurken sesin gayet sakindi, Bakışın kararlı, gözler emindi, Firdevs dedikleri Cennet tenindi, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Allah remzeyledi mim-i hurûfa.
Tenin gül kokardı, nefesin reyhan, Dünyada sultandın, ukbada sultan, Seni görmek ister bu fakir her an Selam sana ya Muhammed Mustafa, Şefâatin göster koyma A’râfa.
Ahlâkın Kuran’dı âdabın Furkân, Ashâbın ışıktı, Ehl-i beyt nurdan, Resul ayrılamaz çâr-ı yarından, Selam sana ya Muhammed Mustafa, Ehl-i Beyte canlar feda bin defa!
Şah Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin, Sevdam Zeynep ile Zeynel Abidin, Sensin kıblem, sensin Kevser, sensin din! Selam sana ya Muhammed Mustafa, Her zerrene Halit feda bin defa | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:20 am | |
| KURU YERDE CAN VEREN EKBERİM Kalk ayağa, Yûsuf-i Kerbelâ
Kuru yerde can veren Ekber’im
Bu Sakine’dir, bu da Kerbelâ
Kuru yerde can veren Ekber'im
Bacın ölsün, Ali gardaşım
Ne belâlı oldu benim başım
Dökerem gözden, Ali kan yaşım
Ali okşayıp sene ağlarım
Başıma Ali, kara bağlarım
Ne gelir sağam sene ağlarım
Sana men Ali diye seslendim
Yüreğim üste seni besledim
Nice yıldı men seni gözledim
Saralıp yüzüm, lal olup dilim
Ben idim bülbül, sen idin gülüm
Yarana kurban bu yanık gönlüm
Kuru yerde can veren Ekber'im | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:21 am | |
| Ay Gardassssssssssssss
Ay menim arğam elim sındı belim ay gardaş, ay gardaş Aç gözün ver mene ses yandı dili ay gardaş ay gardaş Ey gehreman ey kerbela ebbasim Omidi eli mustefa ebbasim ay gardaşş
Demedim nehri gedip ğeymelere dönderesen Taki bir meşgi suya bir göz iki gol veresen Oğ atan dert oğunu meşge atıp dur veresen Olmasın bir su yüreyh bir bele çırpınmaz idin Ne adamlar kesilerdi ne belin sınmazdı ay gardaşş
Olmasın bir su yüreyh bir bele çırpanmaz idin Ne adamlar kesilerdi ne belin sınmazdı ay gardaşş Sındırıpsan belimi sındırıpsan belimi Gel özümü sındırma ay gardaş ay gardaşş
Tar edipdi bizi düşmen bağır gel durma Çalma yerde el ayağ gelbimede od vurma Olmasın bir su yüreyh bir bele çırpınmazdı Ne adamlar kesilerdi ne belin sınmazdı Sındırıpsan belimi sındırıpsan belimi Gel özümü sındırma ay gardaş ay gardaş | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:21 am | |
| Aşkına Alem Gurban Gelbime yazmış Allah Aşığı kerbubelayı Esiri eşgem movla Zeynebi kerbubelayı
Gül bağım oldu viran Gam gülü kerbubela yem Divane oldum nalan Bülbülü eşgu belayem
Secdede geçsin ömrüm Her gece zikrim movla Türbetin oldu mührüm Mihrabı eşgim movla
Başıma indi gökler Fırtına talan movla Boynuna değen ğençer Ömrüme değdi movla
Aşkına alem kurban Huseynim etşan movla Dilimde ismin her an Gönlüme sultan movla
Fırtına talan movla Aşkıma şahit çöller Çöllere düştüm movla
Kerbela rahlem oldu Kitabı sensin movla Kerbela kıblem oldu Mihrabı sensin movla | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:22 am | |
| gel dinim imanım imamı hüseyin Türbesinin Üstün Nakş Eylemişler Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyn Seni Dört Köşeye Baş Eylemişler Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin
Çağlar Sular Gibi Akasım Gelmez Şehrine Girince Çıkasım Gelmez Yezid'in Yüzüne Bakasım Gelmez Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin
Senin Aşıkların Yanar Yakılur On İki İmam Katarına Katılur Bunda Yezid'lere La'net Okunur Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin
Senin Dervişlerin Sema'lar Döner Kadir Geceleri Şem'alar Yanar Katarımız İmam Ca'fer'e Uyar Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin
İmamı Hüseyn'in Kolları Bağlu Muhib Aşıkların Ciğeri Dağlu Hazret -İ Ali'nin En Küçük Oğlu Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin
Şah Hatayi'm Eder Erenler Nerde Çalısız Kayasız Bir Sahra Yerde Kerbela Çölünde Kandilde Nurda mGel Dinim İmanım İmamı Hüseyin | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:23 am | |
| BEYAZ GÜVERCİN
Kapı ardına düşmüş,bir yaralı Güvercin Haramiler kudurmuş,yakılmış Ma'bed'i Din Kalk ayağa Muhammed,gör halini Annen'in Kerbela Toprağına,düştü kanı Muhsin'in
Hakka dair ne varsa,gasbedildi elinden Ayırdılar Ali'yi,Beyaz Güvercini'nden Kalk ayağa Muhammed,hüznü gider Ali'den Dert kuyusu başında,dert dolu günlerinden
Kesilen boğazında,Zehra'ya ait buse Kalk Ey Şehit bir kere,Zeyneb'ine gülümse Kalk ayağa Muhammed,Kimsesize ol kimse Yüreklere kor salan,zulmün kökü kesilse
Ay düşmüş Ay Yüzüne,kurbandır Aşıkları Amcasız korku sardı,susamış yavruları Kalk ayağa Muhammed,yıktılar Alemdar'ı Kimsesiz kaldı Huseyn,kırıldı beli gayrı
Kumlar üste düşerken,İslam'ın Askerleri Birer birer tükendi,Huseyn'in ümitleri Kalk ayağa Muhammed,kokla Ali Ekber'i Ümmetin arasında,sana en çok benzeri
Sakife'den atıldı,bir ok Kerbubela'ya Kıydılar acımadan,Ali Asker Bala'ya Kalk Ayağa Muhammed,ağla bu manzaraya Huseyn'in yüreğini,dağlayan bu Kuzu'ya
Şam diyarı cefalı,zulüm dolu bir yamaç Esirlere vuruldu,acımasızca kırbaç Kalk ayağa Muhammed,Yetimler sana muhtaç Rugayye yorgun hasta,Sakine susuz ve aç
Saçlarına kar yağan,Musibetler Anası Ölümden ağır gelir,Kardeşi'nin vedası Kalk ayağa Muhammed,bu Zeyneb'in nidası Harabede can verip,Huseyn'in hatırası
Yusuf'un yokluğunda,aylar yıllar geçerken Avunduk Yakub gibi,geldi gelecek derken Kalk ayağa Muhammed,gözler görüyor iken Çağır gelsin Oğlun'u,bir cum'a sabah erken
Kundaktaki çocuklar,gözü yaşlı anneler Ağlıyor Huseyn için,tüm Mukarreb melekler Kalk ayağa Muhammed,ağlıyor sana gözler Allah aşkıyla yanan,iman dolu yürekler
-ALINTI- | |
| | | MaRaLCaN Admin
| Konu: Geri: Sinezenler..Sözleri C.tesi Ara. 11, 2010 5:24 am | |
| YA EBA EBDİLLAHİL HUSEYN
Huseyni fatime selam Sennen sonra kerbelada Huseyni mustefa selam Xeymeleri yandırdılar Huseyni mezlumi eli Her şeyimiz talan olup Şehidi kerbela selam Balana gemçi vurdular
Ağan suyun kenarında Zeynep galıptı çaresiz Kim görüp susuz öleni Sıxınaxsız uşahlarla Bir ayrı alem kerbela Kah gaçır o çoxur yere Heryrde var ayrı bela kah gaçır nehri elgeme
Derya olan dudakların Bir gün seni görmeyende Derya yanında guruyup heste olardı zeynebin Galmıyıptı hiçbir kömeyh sensiz harası ver gide Esğerin ekberin solup Ayrılammırki zeynebin
Zeynep gülünü ağdarır Gör nece günlere çatıp Başsız bedenler içinde Senen sonra bah zeynebin Kah baxır Necef yoluna gözlerinde yaş galmıyıp Hem huseyn deyir ağlıyır Ezalı bacın zeynebin
Zeynep gördü çuğur yerden İstiyirem diyem huseyn Bir ses gelir deyir bacı çox dertler görüp zeynebin Heyren dolanma çölleri Herkes deyir kerbelada Ey gerip mehriban bacı Beli bükülüp zeynebin
Gel kenara çek oxları Sen meydana giden zaman Neyzeleri gılıçları Gözü yollarında galıp Axlama Zeynep sebrele Huseyn senin vasiyetin Musibet başlıyır hele Gönlüyle gelbiyle alıp
Huseyn günler gabaxında Deyirki bilmirem huseyn Galıp yaralı bedenin Bizleri neden vurdular Zeynebinin kefeni yox Günahı neydi seccatın Nece dayansın zeynebin boynuna zincir vurdular
Hanı eyninde köyneyin hayberdeki kinleriyle Gül sineni eziptiler baxlandı eli golları Yüzüğün ganimet olup gözönünde huseyn senin Parmağın niye kesipler vurdular anan zehrayı
Deyirdi senin zeynebin o gün ateşe verdiler Nedendi bu zulmü cefa gapısını peygamberin Kesilmiş damarın öpür ümmet içine ektiler Mızraxlar ox arasında nifak ve kin tohumları | |
| | | | Sinezenler..Sözleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |