En son konular | » Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- ByeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN» Bir Sarkisin Sen Cuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN» MerHaba MerHaba :)Cuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan MutfağıCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan CocuklarCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip VarCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)Cuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Benim HayatımCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)Cuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN |
Istatistikler | Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke
Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
|
Sosyal yer imi |
www.ay-maral-can.yetkin-forum.com
Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın |
|
akısı | |
| | Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Cuma Ara. 02, 2011 6:29 pm | |
| TİKE KEBAP
Koyun eti - 330 gr, baş soğan - 60 gr, yeşil soğan - 40 gr, maydanoz ve reyhan - 10 gr, sumağ - 3 gr veya nar suyu - 5 gr, tuz, biber.
Koyun etinin but veya bel hissesinden 35-40 gr-lık parçalar kesip tuz ve biber vurulur. Şişe takılır ve mangalda ateş üzerinde kızartılır. Kebap hazır olduktan sonra hemen sofraya verilmelidir. Tike kebabın yanında halka şeklinde doğranmış soğan veya nar suyu (yazın şişte kızartılmış domates), biber ve tuz vurulur. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Cuma Ara. 02, 2011 6:29 pm | |
| TAVUK KEBABI
Tavuk eti - 300 gr, baş soğan - 35 gr, kişniş ve maydanoz - 25 gr, tuz, biber, sumağ.
İlk imaldan geçirilmiş tavuk etinden 40-50 gr-lık parçalar kesilir, tuz, biber vurulur. Şişe takılıp mangalda kızartılır. Hazır kebabın yanında halka şeklinde doğranmış baş soğan verilir ve yeşillikle süslenir. Hindi tavuk kebabı da böyle hazırlanıyor. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Cuma Ara. 02, 2011 6:30 pm | |
| LÜLE KEBAP
Koyun eti - 330 gr, kuyruk yağı - 20 gr, baş soğan - 20 gr, yeşil soğan - 40 gr, maydanoz ve reyhan - 15 gr, buğday unu - 45 gr, sumağ - 3 gr, tuz, biber.
Koyun etinin yumuşak hissesi soğanla birlikte kıyma makinesinden geçirilir, biber ve tuz vurulup iyice karıştırılır. Kıyma, 20 dakika buzdolabına koyulur. Kıyma, bir kadar enli şişlerde uzun şekle salınır. Lüle kebap mangalda közermiş kömür üzerinde kızartılır. Lüle kebap sofraya verildikte lavaşın içerisine koyulur. Lavaş hazırlamak için mayasız sert hamur 1mm kalınlığında yayılır ve her iki yüzü yağsız tavada pişirilir. Lüle kebabın yanına halka şeklinde doğranmış baş soğan, sumağ veya şişte kızartılmış domates koyulur. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Cuma Ara. 02, 2011 6:30 pm | |
| TAVA KEBAP
Koyun eti - 220 gr, erimiş yağ - 30 gr, baş soğan - 40 gr, yumurta - 2 adet, şeker - 5 gr, sirke - 10 gr, kişniş ve dereotu - 25 gr, tuz, biber. Yazın şeker ve sirke yerine domates kullanılır.
Koyun etinin yumuşak hissesi soğanla birlikte kıyma makinesinden geçirilir, biber ve tuz vurulup karıştırılır. Yağda kızartılır, şeker ve sirke vurulup şire hazırlanır. Tava kebabını küçük tavaya düzüp üzerine yeşillik, yumurta, nitekim soğandan hazırlanmış şire döküp hazır duruma getirirler. Sofraya verdikte yeşillikle süslenir. | |
| | | | Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |