Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Hosgeldiniz.... AyMaRaLCaN Bilgi Paylasim Platformuna..... Cay Isterseniz ( Hayali Büfe ) Smile Sagda Büfemiz Var Buyurun Bir Bardak Alin Afiyetle Icin Seker Bitmis ise Lütfen Zile Tiklayin Servisimiz Yardimci Olacaktir..... ..Keyifli Seyirler Dilerim Smile Bye ...
Yazar ---- > Wink AyMaRaLCaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGüncel KonularGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En son konular
»  Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN

» Bir Sarkisin Sen
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» MerHaba MerHaba :)
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan Mutfağı
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan Cocuklar
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip Var
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Benim Hayatım
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Istatistikler
Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke

Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Similar topics
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

www.ay-maral-can.yetkin-forum.com

Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın
En bakılan konular
Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- Bye
Türkmenistan (3) - Türkmen İsimleri
Sinezenler..Sözleri
Bir Sarkisin Sen
Azərbaycan dili → Bəzi sait səslərin tələffüzü
Radyo icin Tema Resimleri Resimler Resim
MerHaba MerHaba :)
ŞİİR DİNLETİSİ SUNU METNİ
Çok Güzel Kalp Resimler,i Güller ve Kalpler,
Azerbaycan Bayragi

 

 Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Empty
MesajKonu: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar   Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:29 pm

TİKE KEBAP

Koyun eti - 330 gr, baş soğan - 60 gr, yeşil soğan - 40 gr, maydanoz ve reyhan - 10 gr, sumağ - 3 gr veya nar suyu - 5 gr, tuz, biber.

Koyun etinin but veya bel hissesinden 35-40 gr-lık parçalar kesip tuz ve biber vurulur. Şişe takılır ve mangalda ateş üzerinde kızartılır. Kebap hazır olduktan sonra hemen sofraya verilmelidir. Tike kebabın yanında halka şeklinde doğranmış soğan veya nar suyu (yazın şişte kızartılmış domates), biber ve tuz vurulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar   Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:29 pm

TAVUK KEBABI

Tavuk eti - 300 gr, baş soğan - 35 gr, kişniş ve maydanoz - 25 gr, tuz, biber, sumağ.

İlk imaldan geçirilmiş tavuk etinden 40-50 gr-lık parçalar kesilir, tuz, biber vurulur. Şişe takılıp mangalda kızartılır. Hazır kebabın yanında halka şeklinde doğranmış baş soğan verilir ve yeşillikle süslenir. Hindi tavuk kebabı da böyle hazırlanıyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar   Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:30 pm

LÜLE KEBAP

Koyun eti - 330 gr, kuyruk yağı - 20 gr, baş soğan - 20 gr, yeşil soğan - 40 gr, maydanoz ve reyhan - 15 gr, buğday unu - 45 gr, sumağ - 3 gr, tuz, biber.

Koyun etinin yumuşak hissesi soğanla birlikte kıyma makinesinden geçirilir, biber ve tuz vurulup iyice karıştırılır. Kıyma, 20 dakika buzdolabına koyulur. Kıyma, bir kadar enli şişlerde uzun şekle salınır. Lüle kebap mangalda közermiş kömür üzerinde kızartılır. Lüle kebap sofraya verildikte lavaşın içerisine koyulur. Lavaş hazırlamak için mayasız sert hamur 1mm kalınlığında yayılır ve her iki yüzü yağsız tavada pişirilir. Lüle kebabın yanına halka şeklinde doğranmış baş soğan, sumağ veya şişte kızartılmış domates koyulur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN
Admin
AyMaRaLCaN


Üyelik tarihi : 11/06/08

Mesaj Sayısı : 12267

Rep Gücü : 29249

Rep Puani : 235


Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Empty
MesajKonu: Geri: Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar   Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar Icon_minitimeCuma Ara. 02, 2011 6:30 pm

TAVA KEBAP

Koyun eti - 220 gr, erimiş yağ - 30 gr, baş soğan - 40 gr, yumurta - 2 adet, şeker - 5 gr, sirke - 10 gr, kişniş ve dereotu - 25 gr, tuz, biber. Yazın şeker ve sirke yerine domates kullanılır.

Koyun etinin yumuşak hissesi soğanla birlikte kıyma makinesinden geçirilir, biber ve tuz vurulup karıştırılır. Yağda kızartılır, şeker ve sirke vurulup şire hazırlanır. Tava kebabını küçük tavaya düzüp üzerine yeşillik, yumurta, nitekim soğandan hazırlanmış şire döküp hazır duruma getirirler. Sofraya verdikte yeşillikle süslenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ay-maral-can.yetkin-forum.com
 
Azerbaycan Milli yemekleri_Kebaplar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Azerbaycan Milli yemekleri_Pilavlar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: