En son konular | » Acilinden Kaciyorum ...Görüsmek Umudu Ile <---- ByeCuma Ara. 14, 2012 7:05 am tarafından AyMaRaLCaN» Bir Sarkisin Sen Cuma Ara. 14, 2012 7:03 am tarafından AyMaRaLCaN» MerHaba MerHaba :)Cuma Ara. 14, 2012 6:58 am tarafından AyMaRaLCaN» Azerbaycan Yemekleri,Azerbaycan Yemek Kültürü,Azerbaycan MutfağıCuma Ara. 14, 2012 6:49 am tarafından AyMaRaLCaN» ORHAN AFACAN SIIRLERI Tas Atan CocuklarCuma Kas. 30, 2012 7:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bu Mezarda Bir Garip VarCuma Kas. 30, 2012 3:51 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Bizden Geriler (Gam Kasavet)Cuma Kas. 30, 2012 3:49 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Benim HayatımCuma Kas. 30, 2012 3:48 am tarafından AyMaRaLCaN» Aşık Mahzuni Şerif - Babasını (Bir Fakirin Hatırını)Cuma Kas. 30, 2012 3:46 am tarafından AyMaRaLCaN |
Istatistikler | Toplam 7 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: AyBüke
Kullanıcılarımız toplam 28063 mesaj attılar bunda 19753 konu
|
Sosyal yer imi |
www.ay-maral-can.yetkin-forum.com
Sosyal bookmarking sitesinde adresi saklayın ve paylaşın |
|
akısı | |
| | Bitkilerle Tedavi (puf noktalari) | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Bitkilerle Tedavi (puf noktalari) Perş. Ara. 30, 2010 2:40 am | |
| Adale ağrısı nane yağı ile mesaj yapılır.
Adet ağrılarını önleyici
1 atkuyruğu (yaz sürgünü) 25 gram beşparmakotu (kök) 25 gram kediotu (kök) 25 gram civanperçemi (bitki) 25 gram 1-1.5 çk karışım alınır, kaynatılmış 1 çf suda 10-15 dakika demlenir, süzülür günde 2 kez yemek aralarında içilir birer çf içilir.
2 propolis genç kızların menstrüasyon başlama dönemindeki sancılanma çok veya az gelme şikayetlerinin ortadan kalkmasına yardım eder. menopoz döneminde kadınlara ateş basması, baş ağrısı, ani terlemeler, solunum darlığı gibi şikayetlerinin sona ermesine de yardımcı olmaktadır. tentürü bala karıştırılarak ağızdan alınabilir.
Adet düzenleyici
beşparmakotu (kök) 25 gram çobançantası (bitki) 25 gram civanperçemi (bitki) 25 gram saplı meşe (ağaç kabuğu) 25 gram 1 yk karışım 1 çf suda 8-10 dakika kaynatılır, süzülür her gün 1-2 çf içilir
Adet kanaması (az)
ısısı giderek arttırılan ayak banyoları uyarıcıdır ve adet kanamalarını güçlendirir. ayak banyosu yapılabilecek bir kaba, 30-35 derece sıcaklıkta bir miktar su konur ve banyoya başlanır. 5 dakika sonra, banyo suyuna yavaş yavaş daha sıcak su eklenerek, 5-10 dakika içinde su ısısı 40-45 dereceye kadar çıkarılır. banyo sonunda ayaklar kurulanır ve sıcak tutulur. ayak banyosuna, adet döneminden 7-8 gün önce başlanmalı ve kanama başlayana kadar sürdürülmelidir.Adet kanaması (çok)
1-genelde kramp çözücü etki içeren magnezyum içerikli besinlere ağırlık verilmelidir. bu mineral, sebze ve meyvede bolca bulunur. hatta, adet döneminden birkaç gün öncesinden başlanarak, magnezyum tabletleri de kullanılabilir.
2-gül veya çam kokusu rahatlatıcı olabilir. içine bu bitkilerden birinin esansından birkaç damla karıştırılmış su dolu bir çanak yatak odasında bulundurulmalıdır.
3-kanama süresince, çay, kahve ve sigaraya ara vermek gerekir. çünkü, kafein, tein ve nikotin, damarların daralmasına yol açarak, bedenin rahatlamasını zorlaştırır.
4-kramp eşliğindeki güçlü kanamalara karşı, kramp çözücü civanperçemi, kan durdurucu atkuyruğu veya çobançantası bitkilerinin çayı mutlaka denenmelidir. günde 2-3 bardak çay, adet döneminin 2-3 gün öncesinden başlanarak, yemeklerden önce, tatlandırılmadan içilirAdet söktürücü
çöplemecik kökü kanaryaotu kara ardıç yaprağı maydanoz meyvesi pelinotu safran sedefotu
Ağır işte çalışanlar ve sporcular
süzme bal ağır spor yapmaları ve ağır işte çalışmaları nedeni kilo kaybedenler, gün boyunca eşit aralıklarla 10-20 ç.k. bal yemelidir. ölçü yapılan spora, işe ve vücut yapısına göre değişmektedir. voleybol gibi, ara verilerek oynanan oyunlarda oyunculara bal veya ballı su verildiğinde oyuncuların oyuna daha canlı devam ettikleri yapılan birçok deneme sonucu saptanmıştır. not: bal yenildikten en çok 20 dak. sonra kana karışır.
Ağız ağrısı
ayva böğürtlen yaprağı gül çiçeği hatmi yaprağı karadut meyvesi limon suyu
Ağız boğaz iltihabı
bir bardak suya bir yemek kaşığı keten tohumu kaynatılır. ılık gargara yapılır. arpa çayı içilir.Ağız kokusu
1-bal, zeytinyağı ve propolis eşit oranda karıştırılarak hazırlanır. yatmadan önce dişetleri iyice masajlanır
2-mersin (yaprağı) 3 gram 3 gram yaprak 200 ml suda 5 dakika kaynatılır, süzülür. 3-4 kez ağız bu sıvı ile çalkalanır. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Bitkilerle Tedavi (puf noktalari) Perş. Ara. 30, 2010 2:42 am | |
| Ağız yaraları
sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir. birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hünnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz. kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz. bol kekik çiğneyin.Ağıziçi iltihabı
1-süzme veya şekerlenmiş bal günde birçok kere 1 ç.k. bal (veya şekerlenmiş bal) ağızda eritilerek yenir. not: koyulaşmış, özellikle şekerlenmiş balın mikrop öldürme, iltihap temizleme gücü yüksektir. 2-propolis tentür 50 mı bir kaç damla tentürü ılık suya damlatılıp gargara yapılır.
Ağrı kesici
banotu yaprağı güzelavratotu yaprağı haşhaş başı kenevirotu köpeküzümü nane yaprağı papatya çiçeği tatula yaprağı yabanyasemini
Akciğer rahatsızlıkları
ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.Akrep yılan sokması
sokulan yer steril bir jiletle kanatılıp, emilir. sirke ile yıkanır. sarımsak lapası bağlanır.Alerji
1- (saman nezlesi, bahar nezlesi) , bronşit, süzme veya petekli bal saman nezlesi genellikle çiçek tozlarına karşı alerji veya dıştan gelen etkiye karşı gösterilen (yüksek duyarlık) dirençtir. amerikalı hekimler hastalığı balla tedavi etmeyi denemiş, oldukça büyük başarılar sağlamışlardır. yalnız hastalığın tedavisi için tüm kış boyu hastanın bulunduğu yöreye ilişik veya içinde alerjisi olduğu bitkilerin çiçek tozları bulunan bal yemesi veya içinde çiçek tozu depolanmış petek çiğnemesi gerekmektedir. balın içinde bulunan, saman nezlesine neden olan çiçek tozlarına karşı hasta bu yol ile bağdaşıklık kazanmış olmaktadır. tedaviye birkaç yıl devam edilir.
2- 100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir. şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir. birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir. kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.
3- histamin maddesini, ısırgan otu çayının da zararsız hale getirebildiği söylenebilir. günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı, öğün aralarında, tatlandırılmadan içilmelidir.
4- yeterli miktarda c vitamini alınması çok önemlidir. alerjik belirtilere yol açan başlıca suçlu, organizmanın salgıladığı histamin maddesidir. ama c vitamini, gereğinden fazla salgılanan bu maddeyi zararsız asitlere dönüştürebilir. c vitamini, maydanoz, dolmalık biber, portakal, kivi, greyfurt, limon ve domatesten alınabilir.
Alkolden sonra mahmurluk
bal çok içki içenlerin, içkinin mahmurluğundan kurtulmaları için balla yapılmış birçok reçete vardır. balın kandaki alkolü çok büyük bir süratle azalttığı ileri sürülmekte ise de, bu tezi doğrulayan herhangi bir araştırma sonucu bulamadım. çok içki içtikleri için kendilerini iyi hissetmeyenlere, baş ağrısından yakınanlara yarım bardak limon veya portakal .suyuna eş ölçüde bal karıştırarak içmeleri önerilmektedir. kandaki alkol süratle azalmasa bile, kendilerini daha iyi hissedeceklerdir.Altını ıslatmak
çocuğa tavşan eti yedirilir. 50şer gr, pelit, günlük ve bal karıştırılır. günde 1 yarım kaşığı yedirilir. | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Bitkilerle Tedavi (puf noktalari) Perş. Ara. 30, 2010 2:43 am | |
| Apandisit oluşumunu engellemede en etkili şey, böğürtlen çayıdır.
Arı sokması arpa unu, sirke ile karıştırılıp hamur yapılır. arının soktuğu yere sarılır.
Arpacık
1- 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır. 2 asma yaprağı ceviz yaprağı meyan kökü mürver çiçeği papatya çiçeği peygamberçiçeği sinirliot yaprağı 3- ıslak kompreslerin veya yıkamaların bakterileri yaygınlaştırabileceği düşünülerek, kuru-sıcak kompresler uygulanmalıdır. 4- iltihaplı nodul kesinlikle sıkılmamalı ve ovuşturulmamalıdır. rahatsızlık süresince gözü fazla yormamak, yoğun ışıktan kaçınmak gerekir. iltihap hali 2-3 günden uzun sürecek olursa doktora görünmek gerekebilir. 5- latince adı echinacea angustifolia olan bitkinin özsuyu veya tentürü, özellikle iltihaplı hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmede kullanılmalıdır. 6- propolis merhemi kullanılır
Astım
1- 1 lt. suya 1 tutam mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demlenir ve süzülür. günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir. 1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşığı ısırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir. 2- aniden başlayan bir astım nöbetinde, iskemlede elden geldiğince dik oturup, diyaframın(en önemli solunum organlarından) işini kolaylaştırmak için, karnı biraz öne çıkarmak gerekir. kollar gevşekçe aşağı sarkıtılır. ayrıca, soluk verirken akciğer hava keseciklerinin çökmemesi için, ıslık çalarmış gibi, dudakların sivriltilmesi gerekir. sigara içilmemeli, içilen ortamda bulunulmamalıdır. göğse uygulanan hardal yakısı yatıştırır ve inatçı balgamları çözer. 3- öksürükotu çayı astıma karşı kullanılabilir. günde 2-3 bardak çay, biraz bal ile tatlandırılarak veya tatlandırılmadan içilir. ayrıca, öksürükotu-sinirli ot-kekik karışımı çayı da denenmelidir
Ateş düşürücü
1 bir avuç arpa, bir litre suda kabukları ayrılıncaya kadar kaynatılır. limon sıkılır, tatlandırılır. yudum yudum içilir. 2 centiyane kökü eğir kökü enginar yaprağı iğde çiçeği kokar ağaç kabuğu ökaliptus yaprağı papatya çiçeği pelinotu peygamber çiçeği söğüt kabuğu zeytin yaprağı | |
| | | AyMaRaLCaN Admin
Üyelik tarihi : 11/06/08
Mesaj Sayısı : 12267
Rep Gücü : 29249
Rep Puani : 235
| Konu: Geri: Bitkilerle Tedavi (puf noktalari) Perş. Ara. 30, 2010 2:45 am | |
| Bel ağrısı
1- 2 kaşık keten, 1 kaşık hardal tohumu kaynatılır. lapa yapılır ılık olarak sarılır. 2- bal, bel ağrıları için havanda dövülen kuyruk yağı ile karıştırılıp sürülürse 3 gün içinde ağrı gittikçe azalır ve sonunda yok olur
Prostat
1- 100g. eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir. aynı miktarda kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay bardağı içilir. 2- propolis ileri yaşlarda görülen "özellikle başlangıç durumundaki" prostat şikayetlerinde fitil olarak kullanılır, ağızdan da alınabilir. kısa sürede etkisi görüldüğü, %90 şikayetlerin sona erdiği saptanmıştır.
Hazımsızlık
1- anason-rezene-frenk kimyonu eşit karişimi: 1-2 tatli kaşigi dolusu tohum havanda hafifçe ezildikten sonra, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. öglen ve/veya akşam yemeklerinden sonra, tatlandirilmadan içilir. eger temeklerden 1 saat kadar önce içilecek olursa, hem iştahi arttirir, hem de sindirimi uyarir. 2- centiyane kökü: ince kiyilmiş bir çay kaşigi dolusu kök, 1 bardak su içinde 3-4 dakika kaynatildiktan sonra 5 dakika demlendirilir ve süzülür. yemeklerden yarim saat kadar önce, tatlandirilmadan içilir. ayni miktar çay yemeklerden sonra da içildiginde sindirim tam anlamiyla gerçekleşir. 3- civanperçemi: ince kiyilmiş 1 tatli kaşigi dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan içilir. 4- egir kökü: ince kiyilmiş 1 çay kaşigi dolusu kök, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 15 dakika demlendikten sonra süzülür. öglen ve akşam yemeklerinden yarim saat kadar önce, tatlandirilmadan içilir. çok uzun süreli kullanilmamalidir. hamileler kullanmaz. 5- egir kökü-bal: kök ögütülerek toz haline getirilir. 1 kahve kaşigi kök, 1 yemek kaşigi bal oraninda kariştirilir. yemeklerden sonra 1 tatli kaşigi alinir. 6- lavanta çiçegi: 1 tatli kaşigi dolusu çiçek, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan içilir. 7- nane-papatya eşit karişimi: 1 tatli kaşigi ince kiyilmiş karişim, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan içilir. içine meyan kökü konsantresi kariştirildiginda daha da etkili olur. 8- yemeklerden sonra birer fincan kekik veya tarçin çayi içmelidir
Varis
1- (bacaklarda) civanperçemi (bitki) 50 gram 15 gram bitki 500 ml kaynar suda 10 dakika demlenir, süzülür günde 2 çf içilir. 2- asma yaprağı civanperçemi atkestanesi kabuğu fındık yaprağı karamuk kökü 3- papatya yağı ile yağlanır. sargı bezi ile aşağından yukarıya doğru sarılır. sarımsak kürü yapılır. | |
| | | | Bitkilerle Tedavi (puf noktalari) | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |